Премини към основното съдържание

Веселин Маринов е част от звездното жури на “Като две капки вода”. В момента той се подготвя и за своето предстоящо турне. За него любовта към България е закон, грижата за публиката – правило, а чувството за хумор неразделна част от образа на иначе лиричен и емоционален артист.

Тази година родният град на изпълнителя – Полски Тръмбеш, навършва 60 години, а той ще има честта да има концерт на празника на 8 септември. „Вече няма никого в родната ми къща в Полски Тръмбеш и ме е страх да отида там. Откакто никой не живее там, не ходя. Спомените тежат – всяка вещ и растение ти говори. Много съм привързан към спокойствието на моето детство, към красивите игри.. Трудно мога да опиша какво е за мен родната ми къща“ – споделя той пред “Събуди се” по NOVA.

Веселин Маринов разказва, че майка му е била набожна жена и почитала Великден. А Цветница винаги е била неповторим празник. Внучката на певеца има имен ден, малката Цветелина е кръстена на дядо си Цецо от Враца.

„В момента подготвям и новия си коледен албум. Това е третият ми коледен албум, който ще представя на 3-ти, 4-ти и 5-ти в Зала 1 на НДК. Хората решават в коя от моите песни да се припознаят и да открият и радостта, и тъгата, и празника и болката“, разказва изпълнителят.

 

Други новини